Megoldások a háztartásokban folteltávolításokra

Az ecet

Az ecet belsőleg úgy viselkedik, mint egy természetes és kiváló savlekötő. Forró vízzel és egy kevés ökológiai termelésből származó mézzel elkeverve csodálatosan képes enyhíteni a bronchitis tüneteit és megszünteti a felesleges nyálkát a nyelőcsőben. ezenfelül házunk és otthonunk is tiszta lesz, mint a patyolat, ha ecettel megtakarítjuk a zsíros munkalapokat és a fogkrémfoltos tükröket.

citromsav

Ugyan kezdeti éles szaga kellemetlen emlékeket idézhet fel bennünk és kissé visszataszítónak találhatjuk, később ez a szag gyorsan elillan és nem marad más utána csak frissesség, tisztaság és puhaság. Az ecetnek ráadásul nagy előnye, hogy nemcsak tökéletesen kiviszi a makacs foltokat is, de ezenfelül nagyon olcsó és környezetbarát megoldás, ami eltávolítja a zsíros szennyeződéseket, a makacs piszkokat és kiváló öblítőszerként is felhasználható. Dörzsöljük be a ketchup, vér, fű, gyümölcslé, izzadság okozta foltokat ecettel, majd mossuk ki a ruhát és lám, ezek a foltok már egyből el is tűntek. A mosás előtt hagyjuk a folton néhány percig, hogy kifejthesse hatását. A penészes törölközőt, ágyneműt vagy ruhát áztassuk be 10-20 percre desztillált vízbe, hogy eltűnjenek a penészes foltok. Használhatjuk a gépi mosás során is, de hozzáadhatjuk az öblítési ciklushoz is, hogy ruháink puhábban és frissebbek legyenek. A rizsecet, az almaecet, de a hagyományos ecet is hatékonyan tünteti el a háztartási gépekben megbújó szagokat is.

A citromsav

ha azt mondjuk, hogy napi egy alma az orvost távol tartja, akkor napi egy citrom garantáltan rendberakja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, de a házat is frissen és tisztán tartja, megőrizve egészséges ragyogását és fényét. A citromsavnak különösen jól ismert természetes fehérítő hatása, melyet bármilyen szövetnél kipróbálhatunk, mivel rendkívül kíméletes és környezetbarát alternatíváról van szó. Elég csak a fehér ágyneműhöz negyed csésze citromsavat adni a mosáshoz és a szokásos módon meleg vízben kimosni. A legjobb hatás elérése érdekében hagyjuk, hogy a ruhák a meleg nap fényén száradjanak meg, hogy még vakítóbb színűk lehessen. A citromsavval eltávolíthatóak a zsír- és az izzadságfoltok is, de megbirkózik a penésszel is, valamint a rozsdafoltokkal.

Szódabikarbóna

Vannak ennek az anyagnak, a nátrium-hidrogén-karbonátnak száraz felhasználási módjai is. E formában hívják szódabikarbónának, sütőpornak, de kenyérpornak is. Olcsó és teljesen biztonságos a használata, ráadásul illatanyagmentes, környezetbarát és nemcsak a fogak tisztításához és az ételek minőségének megőrzéséhez használható, de mosásra is kiválóan alkalmas. Tisztít, dezodorál, eltávolítja a makacs foltokat és lágyítja a szövetet. Használata rendkívül kedvező és hatékony, mivel nem hagy durva vegyi maradékot maga mögött és nem irritálja az érzékeny bőrt. Készítsünk belőle folteltávolító oldatot úgy, hogy keverjük össze vízzel és a kapott pasztát rakjuk a foltra egy órával a mosás előtt. Ahhoz, hogy javítsuk a mosási hatékonyságot adjunk a dobba negyed csésze szódabikarbónát. A ruhák ezzel nemcsak tiszták lesznek, hanem frissek és kellemes illatúak is. Még az erős szagokat is ki lehet iratni a természetes szódabikarbónával. Szórjuk a foltokra bőségesen, hogy magába szívhassa azok színét és szagát is. Egy egész éjszakán át a folton hagyhatjuk, mégsem fogja kiszedni a ruhák színét. Keverjük ecettel, hogy még jobban fokozzuk tisztító és fertőtlenítő hatását.

Folteltávolító rendelése

Aszkorbinsav 500g (Natúraszkorbinsav)

Aszkorbinsav 500g (Natúr aszkorbinsav)

A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozhatja a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Fontos szerepet játszhat a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.

Ár: 2695 Ft
Megnézem

Mosószóda 1kg MM natur

Mosószóda 1kg MM natur

A mosószóda (nátrium karbonát, más néven sziksó) biológiailag lebomló, általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. A mosószódát használhatja mosáshoz önállóan a hagyományos mosópora helyett vagy azzal kombinálva (1:1 arányban kiváltható a m

Ár: 890 Ft
Megnézem

MM Citromsav 500 g

MM Citromsav 500 g

Oldott vagy por formátumban a háztartásban széleskörűen alkalmazhatja elsősorban vízkő, rozsda oldására. környezetkímélő, sokoldalú tisztítószer anyag.

Ár: 2245 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!