Folt eltávolító rendelése

Bórax és a hidrogén-peroxid

A bórax

Amikor a család nyaralni ment minden nyáron, az első dolog a bórax volt, ami felkerült a csomagolási listába. Apa ezzel irtotta ki a rovarokat az ideiglenes lakóhelyünkről, anya pedig mindent ezzel fertőtlenített át. A bórax felhasználási lehetőségei elképesztőek. Ez a természetben is előforduló anyagot az olyan ideiglenes tavak környékén bányásszák, melyek az evaporit lepárlóhelyek közelében találhatóak. Ez a természetes anyag képes szembeszállni a penésszel és más baktériumokkal.

folteltavolitas

Ezenfelül a bórax a citromhoz hasonlóan fehérítőként is működik. Felfrissít és eltávolítja a foltokat és a szagokat, növeli a mosodai szappan tisztító erejét és a kopottas szövetek és ruhák színét is visszahozza. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy természetes anyagról van szó, de fogyasztása nem ajánlott, mivel az emberi szervezetben is képes elpusztítani a jótékony baktériumokat, ezért bizonyos dózis felett akár halálos is lehet. 

A hidrogén-peroxid

Amikor elment a hangom vagy fájt a fogam, apám mindig hidrogén-peroxidos vizet hozott nekem, és arra kért, hogy gargalizáljak. A játszótéren egy fárasztó nap után anyám hidrogén-peroxidos vízzel kezelte a háborús sebeimet. És mikor télen a lábam a sok zokniviseléstől begombásodott, az orvos azt mondta, hogy kezeljük hidrogén-peroxiddal és hamar el fog múlni. A hidrogén-peroxid valószínűleg a legolcsóbb, de egyben a legértékesebb természetes anyag, melyet nemcsak az orvosoknál, hanem a mosószerek között is megtalálunk. Ez az anyag nem csupán fertőtlenítő, antibakteriális és gombaölő szer, hanem hatékony folteltávolító is. A foltok eltávolításához egy 1:1 arányú hidrogén-peroxidos oldatot kell készítenünk. Ezt az oldatot a vérfoltra is ráönthetjük, valamint a véres sebre is, mindkettőt hatékonyan kezeli. A fehér és színes szövetekhez egyaránt használható. Ha egy makacs folttal állunk szemben, akkor az adott ruhadarabot áztassuk fél órán át hidrogén-peroxidos vízbe, mielőtt kimosnánk azt.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!